Postovi

Rolada od keksa s kokosom

Slika
Sastojci: Testo: 250 gr mlevenog petit keksa 100 gr mlevenog šećera 14 kašika kuvane kafe 1 kašika ruma 100 gr rastopljene čokolade 100 gr mlevenih oraha 1 kašika kakaa Krema: 100 gr kokosa 3 kašike vrele vode 3 kašike šećera 100 gr šećera u prahu 100 gr margarina Priprema: Krema: Prokuvati vodu sa šećerom,dodati kokos i umešati margarin koji je izrađen sa mlevenim šećerom….Pomešati suve sastojke, dodati im kuvanu kafu,rum i otopljenu čokoladu. Umesiti i razviti tanko na foliji (ako hoćete možete testo i kremu podeliti na dva dela, onda ćete dobiti dva manja rolata) premazati kremom koju smo prethodno već napravili. Zarolati lagano roladu i posuti je kristal šećerom. Prijatno! http://www.lepotaizdravlje.rs/

Kuglice sa bananama i grožđem

Slika
Sastojci: 2 zrele banane 400 g posnog mlevenog keksa 125 g margarina 100 g šećera u prahu 2 kašike ruma 100 g suvog grožđa 100 g mlevenih lešnika papirne korpice Priprema: 1. Banane oljuštiti i izmiksati u blenderu. 2. Posebno umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu. 3. Sjediniti kašu od banana sa 300 g mlevenog keksa i promešati. Potom dodati umućeni margarin sa šećerom, rum, suvo grožđe i mlevene lešnike. Dobro izmešati rukom da bi se dobila ujednačena smesa. 4. Dobijenu smesu ostaviti u frižideru 30 min. da bi se stegla. 5. Kašičicom vaditi smesu i vlažnim rukama oblikovati kuglice. 6. Kuglice uvaljati u preostali mleveni keks, a potom ih slagati u papirne korpice http://www.lepotaizdravlje.rs/

Najlepše torte: Nutela torta

Slika
Sastojci: za kore – 70 g brašna – 4 jajeta – 100 g margarina – 100 g šećera – 130 g čokolade za kuvanje – 1 kašika kakaoa – 1 vanil-šećer – 1 prašak za pecivo – 2 dl slatke pavlake za fil – 400 g nutele – 400 g maskarpone sira – 250 g sitno seckanih pečenih lešnika – 100 g mlevenih napolitanki sa lešnicima za dekoraciju – 400 g nutele – 70 g čokolade – 3 dl slatke pavlake Priprema Kore: 1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer pa dodati žumanca, otopljenu čokoladu, kakao, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i slatku pavlaku. 2. Posebno umutiti sneg od belanaca te sjediniti sa ostalim sastojcima i polako promešati varjačom. 3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega 1/3 smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dve kore. Fil: Sjediniti nutelu i maskarpone sir pa umutiti mikserom. Dodati lešnike i mlevene napolitanke te promešati. Finalni postupak: 1. Kore premazati filom i naslagati jedn

Najlepše torte: Nestle torta

Slika
Sastojci: za kore – 15 belanaca – 15 kašika kristal šećera – 150 g mlevenih oraha – 100 g kokosa – 3 kašike ulja – 3 kašike brašna – 1 prašak za pecivo za fil – 15 žumanaca – 300 g kristal šećera – 200 g ”nestle” bele čokolade – 4 pudinga od vanile – 1 l mleka – 250 g margarina – 200 g šećera u prahu za dekoraciju – 2 šlaga Priprema 1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. 2. U šlag od belanaca dodati mlevene orahe, kokos, ulje, brašno i prašak za pecivo, te polako promešati varjačom. 3. Od pripremljene smese u okruglom kalupu za torte ispeći tri kore. Fil: 1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i 150 g kristal šećera, te kuvati na pari i mešati sve dok se šećer ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati ”nestle” čokoladu i mešati dok se ne otopi. 2. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 150 g kristal šećera i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti ostatak mleka i prašak za puding od vanile, te dodati u klj

Eurokrem torta

Slika
Sastojci: Za koru: 5 belanaca 15 kašika šećera 1 kašika sirćeta 150 g eurokrema Za fil: 6 dl mleka 5 žumanaca 2 pudinga od vanile 150 g šećera 250 g putera 2 krem šlaga od vanile 100 g čokolade u prahu 150 g mlevenog keksa 4 dl slatke pavlake PRIPREMA: 1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju sipati sirće i umutiti mikserom. 2. Četvrtasti kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 120 ºC dok kora ne postane hrskava. Fil: 1. U manju šerpu sipati četiri decilitra mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. 2. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. 3. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom. 4. Posebno umutiti krem šlag od vanile prema uputstvu sa kesice, dodati u pripremljen fil i polako promeša

Vanil-krem sa želatinom

Slika
Sastojci: 5 dl mleka 2 vanil-šećera 5 žumanaca 150 g šećera 3 dl slatke pavlake 15 g želatina preliv od čokolade Priprema: 1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa. 2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. 3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati. 4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa. 5. Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne. Probajte još i: Krem sa breskvama i sirom http://www.lepotaizdravlje.rs/

Tiramisu torta

Slika
Sastojci: Za koru sa kafom: – 6 jaja – 120 g šećera – 60 g putera – 1 kašika instant kafe – 2 kašike tople vode – 200 g brašna – 1 prašak za pecivo Za koru sa kakaom: – 6 jaja – 120 g šećera – 60 g putera – 160 g brašna – 40 g kakaoa – 1 prašak za pecivo Za prelivanje kora: – 2 dl  soka od pomorandže – 0,5 dl ruma Za fil: – 4 jajeta – 150 g šećera – 5 dl slatke pavlake – 3 kašike oštrog brašna – 500 g maskarpone sira Za dekoraciju: – 400 g piškota – 150 g čokolade u prahu Priprema: Kora sa kafom: 1. Cela jaja penasto umutiti sa šećerom. Puter otopiti pa uz neprestano mućenje postepeno dolivati u smesu od jaja. 2. Instant kafu razmutiti sa toplom vodom i dodati u smesu od jaja. 3. Potom dodati mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom. 4. Kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 25 min. Pečenu koru preseći napola. Kora sa kakaom: Koru sa kakaom p