Eurokrem torta


Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
150 g eurokrema
Za fil:
6 dl mleka
5 žumanaca
2 pudinga od vanile
150 g šećera
250 g putera
2 krem šlaga od vanile
100 g čokolade u prahu
150 g mlevenog keksa
4 dl slatke pavlake
PRIPREMA:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer
i mutiti sve vreme. Na kraju sipati sirće i umutiti mikserom.
2. Četvrtasti kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 120 ºC dok kora ne postane hrskava.
Fil:
1. U manju šerpu sipati četiri decilitra mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom.
4. Posebno umutiti krem šlag od vanile prema uputstvu sa kesice, dodati u pripremljen fil i polako promešati.
5. Krem podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks i čokoladu u prahu, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati eurokremom, zatim naneti fil od čokolade i na kraju premazati žutim filom.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.