JASTUČIĆI OD BUNDEVE: PRAVI JESENSKI UŽITAK

Volim jesen i bundeve, tikve…

 SASTOJCI ZA TIJESTO:
400 g bijelog krumpira
400 g bundeve
30 g maslaca
2 jaja
1 žličica soli
500 g oštrog brašna

Sastojci za nadjev:
100 g dimljene kobasice
100 g sira ementalera
½  dl vrhnja za kuhanje
½ žličice mljevene chilli paprike

Sastojci za posipanje:
50 g ribanog parmezana

PRIPREMA:
1.    Krumpir oguliti i kuhati u slanoj vodi. Dodati bundevu narezanu na kockice i kuhati dok povrće nije meko. Vodu ocijediti te krumpir i bundevu izraditi s dodatkom maslaca. Ohladiti pire.
2.    Za nadjev pomiješati sitno narezanu kobasicu i ribani sir, dodati vrhnje i chilli papriku.
3.    Umijesiti tijesto od pirea, jaja, soli i brašna.
4.    Razviti tijesto i okruglim kalupom, rezati krugove i puniti pripremljenim nadjevom.
5.    Preklopiti krug i vilicom spojiti krajeve.
6.    Jastučiće ubaciti u kupuću slanu vodu te kad isplivaju na površinu kuhati još 2 – 3 minute.
 7.    Skuhane jastučiće vaditi šupljikavom žlicom, posuti ribanim parmezanom i poslužiti uz salatu od mladog špinata.

Izvor: odslatkogasladje.ne

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.