OD DANAS OVO JE MOJA OMILJENA TORTA A KADA PROBATE VJERUJEM I VAŠA!


Sastojci:

16 komada jaja
500 grama margarina
500 grama cokolade
300 grama slaga
300 grama mlevene plazme
500 grama secera
Za ukrasavanje
400 gr. slaga


Priprema:
Umutiti 16 belanaca sa 250 gr.secera.
500 gr.margarina umutiti sa 250 gr.secera, pa u to dodati 16 zumanaca, 200 gr.mlevene plazme i 500 gr.otopljene prohladjene cokolade.Sjediniti ove dve smese.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela.
Od jednog dela ispeci 3 kore.
U drugi deo dodati 100 gr. mlevene plazme.Ovom dobijenom smesom se filuju kore.
Filovati kada se kore ohlade:kora-fil-slag…
Ukrasiti slagom
Posluživanje:
Peci kore u plehu koji je oblozen aluminijumskom folijom, ne treba folija da se podmazuje.Moj pleh je 28×32 cm
izvor: http://balkanpress.org/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.