Jesenja musaka

Sastojci:

– 8 većih pečenih paprika roga
– 1 srednji patlidžan
– 3 jajeta, ulje
– 200 g brašna
– 400 g mešanog
– mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 šargarepa, 60 g tarane
– 1 dl soka od paradajza
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– mešavina začina

za preliv
– 2 jajeta
– 2 dl pavlake
– 2 dl mleka

Priprema:

1. Pečene paprike oguliti i očistiti od peteljki i semena. Potom ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. Patlidžan oprati i zajedno sa korom iseći na tanje kolutove. Zatim ga posoliti i sačekati da pusti sok. Uvaljati ga u brašno, pa u umućena jaja i pržiti dok ne porumeni.
3. Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende pa sve zajedno propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso te i njega propržiti da promeni boju. Zatim sipati sok od paradajza, mlevenu papriku i malo vode po potrebi pa dinstati dok meso napola ne omekša. Nakon toga posuti taranom, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dolivajuće vodu po potrebi dok tarana ne nabubri,
a suvišna tečnost ne uvri.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno obložiti polovinom fileta pohovanih paprika. Preko nje rasporediti polovinu fila od mesa i prekriti ga pohovanim patlidžanom. Potom naneti preostali fil od mesa i prekriti drugom polovinom paprika.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.