FRANCUSKA ČORBA


Sastojci:

100 g pasulja iz konzerve
200 g žute boranije
2 krompira
2 šargarepe
1 paštrnak
1 veća glavica
crnog luka
1 manja tikvica
200 g pelata paradajza
1/2 praziluka
2 lovorova lista
2 čena belog luka
2 kašike gustina
mešavina začina
ulje

Priprema:

1. Žutu boraniju iseći na štapiće, a krompir oguliti i iseckati na krupnije kocke.
2. Šargarepu, paštrnak, praziluk i tikvice očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i paštrnak te pržiti uz povremeno mešanje još 5 min.
4. Potom sipati 1,5 l vode, dodati pelat paradajza, tikvice, lovorov list, boraniju i krompir te kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj dodati pasulj, mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se čorba blago ne zgusne.


http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.