Terijaki piletina – ukusi kineske kuhinje


Sastojci:

2 komada pilećeg belog mesa
1 kašičica žutog šećera
1 kašičica narendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašičica gustina
ulje
malo vode
susam

Priprema:

1. U činiji izmešati soja sos, šećer, đumbir i malo vode.
2. U tiganju dobro zagrejati ulje. Dodati piletinu i ispržiti sa obe strane dok ne porumeni.
3. Uliti pripremljen sos i kratko prokuvati. Zatim sipati gustin izmućen u malo hladne vode.
4. Isključiti ringlu i ostaviti par minuta da se piletina dinsta u sosu.
5. Pečenu piletinu servirati na tanjir, posuti susamom i poslužiti uz skuvani pirinač.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.