Slatka venac-pogača

Sastojci:

600 g brašna
20 g kvasca
1 kašičica soli
1 vrhom puna kašika šećera
100 ml maslinovog ulja
300 ml vode
Premaz
1 žumance
Preliv
½ limuna (sok)
50 g šećera
I još
1 šaka zrna nara

Priprema:

Testo
1. Kvasac izmriviti pa pomešati sa šećerom i dodati toplu vodu. Ostaviti da zapeni.
2. U dubljoj posudi prosejati brašno, dodati so, kvasac, maslinovo ulje i zamesiti testo pogodno za rad. Prekriti testo pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Finalni postupak
1. Nadošlo testo premesiti i podeliti na osam jednakih delova.
2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa poređati pripremljene jufkice uz obod tepsije ili okruglog kalupa za pečenje.
3. Premazati žumancetom i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 250ºC, oko 25 minuta tj. dok ne dobije zlatnožutu boju.
5. Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi.
Preliv
1. Umutiti šećer u prahu sa limunovim sokom da se dobije gusta i sjajna smesa bez grudvica.
Dekoracija
1. Pogaču preliti šećerom pa posuti zrnima nara.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.