Pileći Cordon Bleu iz pećnice! Za dobar ručak ili večeru kako odlučite!

Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.

SASTOJCI
4 pileća filea (oko 800 g)
Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
3 žličice Vegete By Podravka
200 ml vode
2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Origano sušeni Podravka By Podravka
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja

ZA PANIRANJE
80 g Krušnih mrvica
2 žličice Slatka paprika mljevena Podravka By Podravka
2 žlice naribanog parmezana

KORISTILI SMO
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Crni papar mljeveni
Vegeta univerzalna
Origano sušeni
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Crni papar mljeveni

PRIPREMA
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.
U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan
Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Posluživanje
Poslužite toplo uz salatu.

Savjet
Zajedno s mesom možete peći i krumpire.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.