Kremisimo kocke za pola sata! Mmmm jakoooo ukusnoooo! Top kolač najmlađih

Kocke od Čokolino namaza, naranči i krem bananica bit će “top” kolač najmlađih čim ga otkriju. Kako bi jedenje bilo slađe, priuštite im i užitak u zajedničkoj pripremi, a njihov angažman neka bude proporcionalan uzrastu.

SASTOJCI
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
2 žlice Gussnela Dolcela By Podravka
100 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
200 g Čokolino namaza
5 krem bananica
100 g čokolade
700 g keksa Petit Beurre
sok od 2 naranče
2 vrećice Šlag pjene Dolcela By Podravka
250 ml mlijeka

KORISTILI SMO
Šlag pjena
Puding okus vanilija
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Gussnel
Šlag pjena
Puding okus vanilija

PRIPREMA
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet
Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.