Cocco-choco cake! Nesvjesta se koliko je ovo ukusno! ;)

  Tako osvježavajuća,nježna,a opet snažna…aroma i okus kokosa,jednostavno Vas ponese i očara..-:))

Sastojci
Krema
600 mlijeka
100 gr šećera
4 žumanjka
4 kom vanilin šećera
1 kom želatina u prahu
par kapi arome od vanilije
300 ml slatkog vrhnja
1 kom šlag fix-a
200 gr kokosovog brašna

Čokoladni preljev
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca
200 ml slatkog vrhnja

Priprema
Ispeći biskvit po receptu u pola količine, ako želite malenu kao što je ova moja!
Skuhati mlijeko sa 150 gr kokosa u koje smo stavili 2 kom van.šećera i par kapi arome od vanilije.Skuhati dok ne provri i još pustit 2-3 min na laganoj vatri.
Ohladiti 10-ak minuta.
Za to vrijeme izmiksati šećer i žumanjke u čvrstu pjenu.
Kokos sa mlijekom izmiksati u multipraktiku, te procijediti kroz gazu, gdje dobijemo 1/2 litre mlijeka sa okusom kokosa.

Vratiti ocijeđeno mlijeko na laganu vatru i kada prokuha, polagano ga ulijevati u izmiksane žumanjke, sve skupa ponovno vratiti na laganu vatru, i prokuhavati par minuta, dok se ne zgusne.
U međuvremenu pripremiti želatinu po uputama na vrećici, kada se stisnula, ubaciti je u vruću kremu, dobro promiješati i ostaviti da se hladi, uz povremeno miješanje.
Dok se hladi krema(u vodi),otopiti čokoladu, maslac i 200 ml slatkog vrhnja.
U hlađenu kremu umiješati šlag od 300 ml slatkog vrhnja u koje smo stavili šlag fix, izmiksati ga u čvrsti šlag.
Slagati:biskvit,čokoladni preljev, krema i tako sve dok treće kore na koju stavimo manje kreme, jer je završna.
Tortu sam ukrasila sa čokoladom, tek drugi dan, jer se krema treba dobro stisnuti i ohladiti…ukoliko želite, ili je ukrasite po želji…uživajte..=:)))

http://www.coolinarika.com

Primjedbe

  1. BISKVIT
    • 130 g maslaca
    • 300 g šećera
    • 3 jaja
    • 120 ml mlijeka
    Nedostaje sastav biskvita
    BISKVIT
    160 g brašna
    • 60 g gorkog kakaa
    • 1 žličica sode bikarbone
    • na vrh žličice praška za pecivo
    • prstohvat soli

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.