Voćna poslastica – krem rolat s malinama

Sastojci:

Kora
5 belanaca
2 žumanceta
100 g šećera
80 g oštrog brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika sirćeta
1 kašika likera od višanja
50 ml ulja
malo soli
Fil I
300 g malina
30 g gustina
2 kašike šećera
30 g margarina
Fil II
3 žumanceta
60 g + 2 kašike šećera u prahu
250 g sirnog namaza (70% mm)
5 g želatina
2 kašike soka od limuna
rendana korica limuna
150 ml slatke pavlake
Premaz
100 g mlečne čokolade
20 ml slatke pavlake

Priprema:

Kora
1. Umutiti belanca s malo soli u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Dodati žumanca i kratko izmutiti
2. Umešati brašno, kakao i prašak za pecivo, a potom dodati i sirće, liker i ulje u tankom mlazu. Sve lepo sjediniti.
3. Smesu sipati u pleh (30×30 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 160ºC oko 15 minuta.
4. Pečen biskvit urolati s papirom i ostaviti ga da se ohladi.
Fil I
1. Izgnječiti maline, odvojiti mali deo i pomešati ga s gustinom i šećerom. Preostali pire od malina zagrevati, pa kad proključa, ukuvati rastvoreni gustin. Dodati margarin da se rastopi.
2. Ohlađenu koru premazati dobijenim želeom.
Fil II
1. Umutiti žumanca sa 60 g šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. Sirni namaz pomešati sa 2 kašike šećera u prahu, sokom i rendanom korom limuna, pa dodati kuvana žumanca.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku i nju umešati u fil.
4. Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode, pa kad nabubri, rastopiti ga i dodati u fil. Smesu umutiti mikserom i ostaviti u frižideru da se stegne.
Finalni postupak:
1. Na koru s premazom od malina naneti ⅔ fila II, pa urolati pomoću providne folije i ostaviti na hladnom da se stegne.
2. Posebno rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sjediniti s preostalom trećinom fila II i premazati rashlađen rolat.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.