Mirisne pitice s jagodama


Sastojci:

Za testo:
1 jaje
prstohvat soli
1,5 kašika šećera
½ kockice kvasca
100 g margarina
100 ml mleka
150 ml voda
brašno po potrebi

Za fil:
2 šolje (od 2 dl) jagoda
1 puding od jagoda
150 g šećera

Za preliv:
1 šolja šećera u prahu
2 kašike mleka
1 kašičica ekstrata od vanile

Priprema:
Testo:
1. U vodu izmrviti kvasac. Dodati pola kašike šećera, promešati i ostaviti da nadođe.
2. U dubljoj posudi sjediniti jaje, so, šećer, otopljen margarin i mleko.
3. Dodati nadošao kvasac, pa postepeno dodajući brašno umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odstoji 45 minuta.
Fil:
1. U blenderu izmutiti jagode. Sipati ih u šerpicu, dodati šećer i kuvati dok ne provri.
2. Razmutiti puding s malo vode, sipati u ključale jagode, pa ukuvati fil. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti pa podeliti na dva dela. Razviti jedan deo u pravougaonik pa ga premazati filom.
2. Uviti testo u rolat te seći parčad debljine 1-2 cm. Postupak ponoviti s drugim delom testa.
3. U kalup za mafine staviti papirne korpice pa u svaku staviti testo.
4. Ostaviti da naraste oko 30 minuta pa peći 15 minuta na 200°C.
5. Pomešati mleko, šećer u prahu i ektrakt vanile, te preliti pečene mafine.

 http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.