MAKARNALI RULO


Sastojci:

750g nemrsne mljevene junetine/janjetine
2 žlice krušnih mrvica
1 jaje/L
sol,papar
vrh noža kumina
250g tjestenine/penete
150g naribanog sira/gauda
1žlica maslinovog ulja
10-tak listova bosiljka

Priprema:
Napomena:

Bilo bi dobro da za ovo jelo koristite manje masno meso.Najbolje bi bilo zamoliti mesara da vam samlije nemasan komad od lopatice ili buta.

U posudu stavite mljeveno meso,dodajte jaje,mrvice kruha,sol,papar,kumin i sitno naribani cesnjak.Sve dobro dobro izmijesajte .Odlomite komadic mesa pa ga preprzite na suhoj tavi da vidite dali vam slanost i zacinjenost odgovara.
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi .Ocijedite te je i properite hladnom vodom.
Rasirite prozirnu foliju /to je obavezno da mozete lakse zarolati,meso rasirite po foliji ,odprilike 40x40cm,da bude odprilike prst debelo.
Slozite tjesteninu kao na slici,neka bude uredno i fino poslagano.
Po tjestenine naribajte sir i pospite sve sitno nasjekcanim bosiljkom.
Zarolajte cvrsto uz pomoc prozirne folije.Dobro stisnite krajeve.
Odlozite u hladnak nekih pola sata.
Zagrijte pecnicu na 180C .
Izvadite meso iz folije ,ppremazite ga maslinovim ulje.Stavite peci na protvan na koji ste stavili papair za pecenje .
Pecite nekih 35 min. dok meso ne dobije fiu boju.
Servirajte hladno ili toplo uz yogurtu ili domades soslu.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.