Cous-cous s povrćem! Nesumnjivo i beskrajno ćete uživati u lakoći i osebujnom okusu.

Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu. Jelo dostojno i najsvečanije prigode, vrlo se jednostavno priprema.

SASTOJCI
200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
sol
500 ml vode
150 g cous-cousa
150 g cherry rajčica
100 g mrkve
4 žlice sezamova ulja
250 g tofua
2 češnja češnjaka
100 g luka
100 g crvene paprike
100 g žute paprike
200 g tikvica
1 žlica Vegete By Podravka

PRIPREMA
1.
U većoj tavi na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko pirjajte.
2.
Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite Vegetom, metvicom i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
3.
Dodajte tofu narezan na kockice, cherry rajčice i nastavite pirjati još 10-ak minuta.
4.
Cous-cous stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.

Posluživanje
Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.

Savjet
Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.