Čokoladna torta


 Sastojci:
Kora
4 jajeta
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
200 g putera
100 g šećera
100 g čokolade

Fil
200 g čokolade
5 dl slatke pavlake
150 g kikirikija

Priprema:
Kora
1. Belanca odvojite od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno, penasto umutiti žumanca, postepeno dodajući šećer.
3. U smesu od žumanaca dodati 100 g otopljene čokolade, omekšali puter i brašno pomešano s praškom za pecivo.
4. Polako sjediniti varjačom, te lagano umešati sneg od belanaca.
5. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200° C oko 30 minuta.
Fil
1. Zagrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi do tačke ključanja, pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
Finalni postupak
1. Koru izvaditi iz rerne i izbockajti viljuškom. Odmah potom preliti pripremljenim čokoladnim filom.
2. Posuti krupno seckanim kikirikijem i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
3. Nakon toga, odložiti u frižider da miruje dok se potpuno ne stegne i ne ohladi.
4. Izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.

Savet: Pečenu koru vratiti u kalup, pa tek onda preliti filom i ostaviti da se stegne.


http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.