STRACCIATELINA

                     Osvježavajuća, lagana, s kremom bez šećera koja se topi u ustima….
SASTOJCI
Za biskvit:
3 jaja
60 g šećera
60 g Pšeničnog oštrog brašna
½ vrećice Praška za pecivo
20 g kakaa

Za kremu:
2 vrećice Želatine
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag
2 Vanilin šećer
2 Šlagfixa
500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)
200 g grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)


Za glazuru:
1 žlica maslaca
2 žlice vode
2 žlice kakaa
70 g šećera u prahu

PRIPREMA
1 Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.

2 Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.

3 Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.

4 Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.

5 Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.

6 Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.

7 Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.

8 Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.

9 Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.

Posluživanje
Tortu ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite.

Savjet
Umjesto glazure, tortu možete samo posuti sitno naribanom čokoladom po cijeloj površini. Također možete staviti i oboje.

Izvor: coolinarica.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.