Jednostavno, a ukusno: Kakao rolat

Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
Za fil:
200 ml mleka
3 kašike šećera
1 vanil-šećer
2 kašike brašna
1 jaje
250 g margarina
1 kašika kakaoa



Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati brašno, pa sve lagano sjediniti varjačom.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, dodati ih u prethodnu smesu i mešati dok se sve ne spoji.
3. Na kraju dodati kakao, te sve sjediniti varjačom.
4. Dobijenu smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 10-15 minuta na 180°C.
5. Pečenu koru uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Odvojiti malo mleka, pa izmutiti u njemu jaje i brašno. Ostatak mleka staviti na ringlu, dodati šećer i vanil-šećer te ostaviti da provri.
2. Zatim dodati umućenu smesu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
4. Fil podeliti na dva dela te u jedan umešati kakao.
Finalni postupak:
1. Koru odviti i premazati svetlim delom fila. Naneti tamni deo pa uviti u rolat.
2. Staviti u frižider da se ohladi i stegne pa nakon toga seći na kolutove.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.