ČOKOLADNI POLJUBAC

 za sve moje cool prijateljice i prijatelje...

SASTOJCI
biskvit
3 jajeta
4 kašike šećera
1 kašika Milka ili nekog drugog čokoladnog napitka (prah)
1 kašika kakaa
3 kašike brašna
1/3 praška za pecivo



sirup
1 šolja (od 1,5 dl) šećera
1 šolja vode
1 vanilin šećer

krema
2 jajeta
4 kašike šećera
150 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina
3 šlag kreme od čokolade
300 ml čokoladnog mlijeka
150 ml mlijeka
1 vrećica želatine fix

za dekoraciju
po želji malo čokolade ili šlag

PRIRPEMA
Odvojiti bjelanca od žumanaca.Bjelanca umutiti sa 4 kašike šećera,pa dodavati jedno po jedno žumance.Zatim dodati i Milka čokoladni prah i kakao,brašno i prašak za pecivo.Smjesu pažljivo sjediniti,pa sipati u kalup,obložen papirom za pečenje.Kalup je 24 cm.Peći na 200 C,oko 20 minuta.Pečenu koru izbockati,pa preliti sirupom (1 šolja od 1,5 dl šećera,1 šolja vode i 1 vanilin šećer kuhati oko 5 minuta)!

2 bjelanca umutiti sa 2 kašike šećera u čvrst snijeg. Na pari umutiti 2 žumanca i 2 kašike šećera.Čokoladu otopiti na pari sa 100 gr margarina.Toplu čokoladu sjediniti sa žumancima,pa izmiksati.Zatim dodati i snijeg od bjelanaca.

3 šlag kreme od čokolade umutiti sa 300 ml čokoladnog i 150 ml običnog mlijeka.Kad je krema čvrsta dodati i želatinu fix,kratko miksati,pa sjediniti sa kremom od čokolade i jaja.Sve dobro izmiksati!

Oko biskvita staviti ivice kalupa za tortu,pa preko sipati čokoladnu kremu.

Ostaviti par sati u frižider.Kad se krema stegne,skinuti ivice kalupa.Dekorisati tortu po želji...čokoladom,šlagom...

Rezati na parčad i uživati u cool ukusu!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.