Cheesecake sa glazurom od bijele čokolade i umakom od jagoda! p.s. ova glazura od bijele čokolade,kao točka na i daje torti fenomenalan okus

Puno puta sam radila cheesecake i svaki put ispadne drugačije.Isprobala sam i razne sastojke o kojima jako ovisi i sam okus torte.Mislim da sam napokon našla savršen recept i  moram ga podjeliti sa Vama! :-)

Sastojci
Podloga od keksa: 200 gr petit keksa sa maslacem(Lidl)
150 gr keksa sa sezamom(Lidl)
250 gr margarina za kolače
malo Cimeta mljevenog Podravka


Krema:
 400 gr sira za deserte sa okusom vanilije(Lidl)
1 sirni desert sa orašastim voćem(150 gr)(Lidl)
25o gr sira mascarponea(Lidl)
4 jaja
2 žlice oštrog brašna
1 Limun šećer Dolcela
2 žlice šećera
1 kiselo vrhnje
1 vanil šećer

Umak od jagoda: 6-7 srednjih jagoda
1,5 dcl vode
2 žlice šećera
malo Cimeta mljevenog Podravka

Priprema
1.
Kekse samljeti i otopiti margarin.Napraviti podlogu,staviti u kalup za tortu,i peći 10 min na 150 stupnjeva
2.
U većoj posudi pomješati sireve,jaja,brašno,šećer,limun šećer,
3.
Izliti na polupečene kekse i vratiti u pečnicu.Peći 15 min na 180 stupnjeva i nakon toga postepeno smanjivati temperaturu,prvo na 150,pa peći još 15 min i ostalih pola sata staviti na 100 stupnjeva,sveukupno se peče oko 1h.
4.
Zadnjih 10 min pomješati jedno kiselo vrhnje i vanil šećer i izliti po torti,vratiti u pečnicu.Ugasiti pečnicu nakon 1h pečenja i ostaviti tortu unutra.Izvaditi nakon pola sata
5.
Otopiti bijelu čokoladu u 1,5 dcl vrhnju za šlag i preliti po torti.Tortu dobro ohladiti ,najbolje preko noći
6.
za umak od jagoda treba prokuhati jagode par minuta sa šećerom i vodom,u to uliti  2 žlice gustina pomješane sa vodom
Posluživanje

Za posluživanje koristiti umak od jagoda,ili po želiji od drugog voća

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.