NEPECENA COKOLADNA TORTA

Eksperiment koji je uspio :D Što znači da ce vama još bolja biti!
SASTOJCI
TORTA
300 g kvalitetne čokolade za kuhanje 
150 g šećera 
500 ml mlijeka 
150 g brašna 
50 g grubo mljevenih lješnjaka 
50 g grubo mljevenih badema 
sok od pola limuna 
150 g cous cousa ( duruma a ako nemate,može i gris )
GLAZURA
200 g čokolade za kuhanje 
200 ml vode

PRIPREMA
sve sastojke za tortu staviti u padelu i kuhati dok ne zgusne,izliti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi
glazura
otopite čokoladu i prelijte ju u visoku zdjelu za miksanje
polako miksajte na srednjoj brzini i doljevajte dio po dio vode
pojačajte brzinu na najveću i miksajte dok ne zgusne (pazite da ne miksate predugo jer se to ponaša kao vrhnje za šlag,dođe do određene gostoće pa daljnim miksanjem postane grudasto )
izvadite tortu iz kalupa i namažite glazurom

http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.