Uskršnji delikates: Jaje torta


Sastojci:
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo




Za fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
250 g margarina
200 g šećera u prahu
5 čokoladnih bananica
100 g žele bombona
100 g seckanih oraha
200 g kokosa
Za dekoraciju:
200 g šlaga
2 dl kisele vode
50 g fondan mase u crvenoj i zelenoj boji
50 g fondan mase u zelenoj boji

Priprema:
Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje dok se ne rastopi.
2. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom.
3. Potom dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje pa izliti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.
5. Pečenu koru, kad se ohladi, iseći na kockice.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti puding i preostalo mleko pa sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i izmiksati.
3. Iseckati čokoladne bananice, žele bombone i orahe.
4. Kockice piškote preliti filom od pudinga pa dodati seckane sastojke i kokosovo brašno te polako promešati varjačom. Na tacni za služenje od dobijene smese oblikovati tortu da poprimi izgled jajeta. Ostaviti je u frižideru da se stegne.
5. Šlag umutiti sa kiselom vodom i pomoću poslastičarskog džaka dekorisarti tortu.
6. Od crvenog i zelenog fondana koristeći odgovarajuće modle oblikovati listove i cvetove pa rasporediti po torti.

http://www.posaljirecept.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.