DOMAĆE ČOKO-BANANICE


SASTOJCI:

secer 800 gr
zelatin 30 gr
ekstrakt od banane 1
cokoklade za kuhanje 150 gr
malo margarina
malo mlijeka

PRIPREMA:

  • Prokuhati 2dl. vode sa 800 grama secera.Posebno razmutiti 30g. zelatina sa 1dl. vode i ostaviti da odstoji 5 minuta.Nakon 5 minuta ove dvije smjese spojiti i mutiti dok se dobro ne zgusne.U umucenu smjesu staviti ekstrat od banane i jos malo mutiti.Zatim sipati u podmazan pleh i cekati da se ohladi. Odgore preliti glazurom: istopiti 150 g cokolade sa 1 kasikom margarina i malo mlijeka. Napravljene bananice staviti u hladnu prostoriju ili frizider.
  • http://receptionarika.blogspot.ba/
  •  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.