Čokoladna torta s jagodama

Sastojci:
– 400 g čokolade za kuvanje
– 250 g putera
– 3 jajeta
– 250 g šećera u prahu
– 3 srednja bela krompira
– 100 g brašna
– 2,5 dl mleka
– 100 g mlevenih oraha
– 1/2 praška za pecivo
– 2 vanil-šećera
Za dekoraciju:
– 2 kesice šlaga
– 2 dl mleka
– 200 g jagoda
Priprema:
1. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga oguliti i ispasirati.
2. Omekšali puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance uz neprekidno mućenje. Zatim dodati pasirani krompir i izmiksati.
3. Čokoladu za kuvanje izlomiti, rastopiti na pari i sjediniti sa prethodnom smesom.
4. Dodati mleko, mlevene orahe i mešavinu brašna i praška za pecivo. Mutiti mikserom na umerenoj brzini dok se ne dobije ujednačena smesa.
5. Posebno belanca umutiti u čvrst sneg i sjediniti ih sa smesom od čokolade. Polako promešati varjačom.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te u nju sipati smesu za tortu. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 40 min.
7. Pečenu tortu ostaviti da se ohladi, a zatim je izvrnuti. Šlag umutiti sa mlekom i njime dekorisati tortu. Odgore poslagati kriške jagoda.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.