Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi


Sastojci:
– 4 svinjska kotleta bez kostiju
– So i sveži crni biber
– Pola šolje brasna (tip 500) pomešano sa 1 kafenom kašičicom soli
– 2 jajeta lagano umućena
– ¾ šolje prezli
Priprema:
1. Svinjske kotlete staviti između dva lista kuhinjskog papira i izlupati ih sa kuhinjskim čekicem do debljine od pola centimetara.
2. Obe strane posoliti i pobiberiti.
3. Pripremiti brašno sa solju, jaja i prezle u tri plitke posude. Uvaljati kotlete u brašno, jaja i prezle, obuhvatajući obe strane i ivice svakog komada. Pripaziti da prezle ne uđu u meso. Lagano protresti i skinuti visak prezli. Takve šnicle ne treba ostavljati dugo u premazu (sa jajima i prezlama) jer neće biti hrskave- zato peći momentalno.
4. Uveriti se da li je ulje dovoljno vruće. Koristiti toliko ulja da šnicle “plivaju” u njemu.
5. Šnicle peći oko 4-5 minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatno braon boju. Nakon toga, pažljivo ih preneti na tanjir koji je obložen sa papirinim salvetama.
6. Poslužiti sa kriškama svežeg limuna i peršunom ili sa sosom po vašem izboru. Servirati uz pomfrit ili salatu od krompira i luka.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.