Slane torte: Mortadela


Sastojci:
– 5 većih i debljih kolutova mortadele
– 400 g švapskog sira
– 100 g majoneza
– 1/2 žute paprike
– 1/2 zelene paprike
– 1/2 crvene paprike
– 4 kisela krastavca
– 200 g praške šunke
– 2 dl pavlake
– mešavina začina
– biber
Priprema
1. Žutu, zelenu i crvenu papriku očistiti i iseći na kocke. Kisele krastavce i prašku šunku takođe iseći na kocke.
2. Posebno sjediniti švapski sir i majonez, dodati seckano povrće i prašku šunku. Začiniti po ukusu i polako promešati.
3. Kolutove mortadele premazati pripremljenim filom i naslagati jedan na drugi kako bi se dobio izgled torte. Premazati pavlakom i dekorisati po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.