Najlepše torte: Bolero rapsodija


Sastojci:
za kore
– 8 jaja
– 400 g šećera
– 2 dl vode
– 300 g mlevenih oraha
– 100 g čokolade za kuvanje
– 1 kašika mlevene kafe
– 4 kašike brašna
– 1/2 praška za pecivo
za fil I
– 250 g putera
– 250 g šećera u prahu
– 100 g čokolade za kuvanje
– 300 g mlevenog keksa
– 2 dl soka od narandže
za fil II
– 3 pudinga od vanile
– 10 kašika šećera
– 7 dl mleka
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 200 g žele bombona
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
Priprema
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti ostatak šećera i 2 dl vode i kuvati dok se ne otopi.
3. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Dodati mlevene orahe, kafu i promešati.
4. U ohlađenu masu dodati brašno, prašak za pecivo, žumanca i promešati. Dodati šlag od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Od pripremljene smese u okruglom kalupu za torte ispeći 3 kore.
Fil I:
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i otopljenu čokoladu, dodati natopljen keks i dobro izmešati.
Fil II:
1. U dublju šerpu sipati 5 dl vode, dodati šećer i ostaviti da provri.
2. Posebno umutiti prašak za puding od vanile sa 2 dl mleka i sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati seckane žele bombone i polako promešati.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati filom I, prekriti drugom korom i naneti fil II. Prekriti trećom korom i premazati umućenom slatkom pavlakom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.