Malinasta čoko fantazija


Sastojci:
za kore
– 150 g čokolade
– 150 g putera
– 6 belanaca
– 150 g šećera
– 6 žumanaca
– 50 g šećera
– 150 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
za fil od malina
– 500 g malina
– 4 kašike šećera
– 2,5 dcl vode
– 1 puding od maline
– 2 kašike gustina
za ganache fil
– 6 dcl pavlake za šlag
– 300 g čokolade
za svetli fil
– 3 dcl pavlake za šlag
– 3 kašike šećera
– 100 g sitno seckanih karamela od lešnika

Priprema
Na tihoj vatri u posudi istopiti 150 gr putera i 150 gr čokolade. Ostaviti da se prohladi.
Umutiti 6 belanaca sa 150 gr šećera. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 50 gr šećera, dodati prohladjenu čokoladu i dodati 150 gr brašna i prašak za pecivo. Umutiti dobro masu pa muteći dodavati kašiku po kašiku umućena belanca. Umućenu masu staviti u kalup prečnika 24 cm. Peći na 170 stepeni 30 minuta.
Pečenu koru dobro ohladiti i vodoravno preseći 2 puta da dobijemo 3 kore.
Fil od malina:
U maline( ja koristim zamrznute) staviti 1,5 dcl vode. Dobro izblendirati dodati 4 kašike vode i staviti na vatru da proključa. Umutiti 1 puding od malina sa 1 dcl vode i 2 kašike gustina, dodati u maline i kuvati. Kad se skuva i malo prohladi premazati sve 3 kore i ostaviti da se maline ohlade.
Za ganache fil:
U posudu staviti 6 dcl slatke pavlake i 300 gr izlomljene čokolade. Zagrevati da se čokolada istopi ( masa ne sme da provri), i ostaviti da se dobro ohladi i umutiti mikserom.
Beli fil:
Umutiti 3 dcl pavlake za šlag sa 3 kašike šećera i dodati 100 gr seckanih karamela od lešnika.
Filovati tortu. Kora premazana sa filom od malina pa sloj ganache fila, pa beli fil sa karamelom, 2 kora sa malinama, ganache fil, beli fil sa karamelom, 3 kora sa malinama i po vrju ganache fil.
Ostatkom ganache fila ukrasiti tortu.

Recept Dane Drobnjak

http://www.lepotaizdravlje.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.