Oblande sa višnjama



Sastojci:
– 1 pakovanje oblandi
– 200 g mlevenih oraha
– 300 g očišćenih višanja
– 200 g mlevenog keksa
– 200 g čokolade
– 6 jaja
– 0,5 dl ulja
– 300 g šećera
– 250 g margarina
Priprema
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti sa kuvanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. U ohlađenu smesu dodati višnje, mlevene orahe i keks, te promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešat varjačom.
5. Pripremljenom smesom nafilovati oblande.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne a potom oblandu iseći na parčad željene veličine.
D.S.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.