Marcipan



Sastojci
  • Za koru:
  • 3 jajeta
  • 400 g šećera
  • 400 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 360 g brašna
  • 60 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • Za fil:
  • 4 kašike vode
  • 12 kašika šećera
  • 180 g mlevenih oraha
  • 60 g čokolade
  • 125 g margarina ili putera

Priprema:

Kora:
1. Umutiti mikserom 3 jajeta sa 400 g šećera, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Zatim lagano mešajući drvenom varjačom dodati mleko i ulje, pa na kraju orahe.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u pleh obložen papirom za pečenje, te koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpici otopiti 12 kašika šećera sa 4 kašike vode, dodati margarin ili puter, čokoladu i mlevene orahe.
2. Vrućim filom preliti vruću koru.
3. Ohlađ en kolač iseći i servirati.
http://www.lepotaizdravlje.rs/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.