SASTOJCI 1 šalica kiselog vrhnja 1 šalica mlijeka 1 šalica ulja (suncokretovo) 1 i pol smiksana banana 2 šalice pšenične krupice (grisa) 2 šalice šećera (najbolje smeđeg) 4 na vrh pune žlice kakaa 1 žličica mljevene kave (može i nescafe) 2 žličice sode bikarbone po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci… ČOKOLADNI UMAK 5 - 10 žlica mlijeka par kapi ulja 1 paketić vanilin šećera 10 dag fine tamne čokolade 5 žlica čokolade u prahu 5 dag maslaca PRIPREMA Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke. Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama. Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva. Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača. Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :) http://receptionarika.blogspot.ba/