Bingo torta
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
150 g šećera
100 g čokolade
50 g brašna
25 g kakaoa
200 ml soka od pomorandže
Za fil I:
1 l mleka
250 g šećera
4 pudinga od vanile
50 g gustina
1 margarin
125 g šećera u prahu
Za fil II:
300 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
125 g margarina
125 g šećera u prahu
Ostalo:
300 g biskvit keksa s pomorandžom
210 g piškota
300 g šlaga
Za koru:
6 jaja
150 g šećera
100 g čokolade
50 g brašna
25 g kakaoa
200 ml soka od pomorandže
Za fil I:
1 l mleka
250 g šećera
4 pudinga od vanile
50 g gustina
1 margarin
125 g šećera u prahu
Za fil II:
300 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
125 g margarina
125 g šećera u prahu
Ostalo:
300 g biskvit keksa s pomorandžom
210 g piškota
300 g šlaga
Priprema:
Kora:
1. Ulupati belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.
2. Umešati brašno, kakao i otopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti.
3. Plek obložiti pek-papirom i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
4. Pečenu i prohlađenu koru natopiti sokom od pomorandže.
Fil I:
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i staviti da provri.
2. U ostataku mleka razmutiti puding i gustin, pa zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Sastaviti sa ohlađenim filom, te mutiti da se dobije kremasta tekstura.
Fil II:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati mleveni keks i sok od pomoradže.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati sledećim rdosledom: kora, fil II, biskvit potopljen u sok od pomorandže, polovina fila I, piškote potoljene u sok od pomorandže, druga polovina fila I.
2. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi, pa dekorisati šlagom po želji.
1. Ulupati belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.
2. Umešati brašno, kakao i otopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti.
3. Plek obložiti pek-papirom i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
4. Pečenu i prohlađenu koru natopiti sokom od pomorandže.
Fil I:
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i staviti da provri.
2. U ostataku mleka razmutiti puding i gustin, pa zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Sastaviti sa ohlađenim filom, te mutiti da se dobije kremasta tekstura.
Fil II:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati mleveni keks i sok od pomoradže.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati sledećim rdosledom: kora, fil II, biskvit potopljen u sok od pomorandže, polovina fila I, piškote potoljene u sok od pomorandže, druga polovina fila I.
2. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi, pa dekorisati šlagom po želji.
Primjedbe
Objavi komentar