Bijela tartuf torta


Sastojci
Biskvit: 3 jaja
6 žlica šećera
80gr brašna
75 gr bijele čokolade
Krema: 350 ml vrhnja za šlag
400 gr bijele čokolade
500 gr Mascarponea
Ukrašavanje: 100-150 ml vrhnja za šlag ili po želji
Priprema
1.
Bijelu čokoladu otopiti, najbolje na pari. Miksati jaja sa šećerom do 10 minuta, dok smjesa ne bude izrazito pjenasta. Dodati potom brašno i čokoladu, kratko smiksati. Peći oko 25 minuta na 180 st. U ventilacijskoj na 160. Ohladiti pa vratiti obruč oko biskvita, da vam bude lakše slagati kremu i šlag.
2.
Za kremu zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre pa otopiti u njemu bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi pa mlako smiksati i dodati Mascarpone. Biskvit po želji poprskati s nekoliko kapi nekog likera, ali ja nisam. Kremu staviti na biskvit, premazati šlagom i poprskati sa crnom čokoladom.

 Sastojci
Biskvit: 3 jaja
6 žlica šećera
80gr brašna
75 gr bijele čokolade
Krema: 350 ml vrhnja za šlag
400 gr bijele čokolade
500 gr Mascarponea
Ukrašavanje: 100-150 ml vrhnja za šlag ili po želji
Priprema
1.
Bijelu čokoladu otopiti, najbolje na pari. Miksati jaja sa šećerom do 10 minuta, dok smjesa ne bude izrazito pjenasta. Dodati potom brašno i čokoladu, kratko smiksati. Peći oko 25 minuta na 180 st. U ventilacijskoj na 160. Ohladiti pa vratiti obruč oko biskvita, da vam bude lakše slagati kremu i šlag.
2.
Za kremu zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre pa otopiti u njemu bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi pa mlako smiksati i dodati Mascarpone. Biskvit po želji poprskati s nekoliko kapi nekog likera, ali ja nisam. Kremu staviti na biskvit, premazati šlagom i poprskati sa crnom čokoladom.

 Sastojci
Biskvit: 3 jaja
6 žlica šećera
80gr brašna
75 gr bijele čokolade
Krema: 350 ml vrhnja za šlag
400 gr bijele čokolade
500 gr Mascarponea
Ukrašavanje: 100-150 ml vrhnja za šlag ili po želji
Priprema
1.
Bijelu čokoladu otopiti, najbolje na pari. Miksati jaja sa šećerom do 10 minuta, dok smjesa ne bude izrazito pjenasta. Dodati potom brašno i čokoladu, kratko smiksati. Peći oko 25 minuta na 180 st. U ventilacijskoj na 160. Ohladiti pa vratiti obruč oko biskvita, da vam bude lakše slagati kremu i šlag.
2.
Za kremu zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre pa otopiti u njemu bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi pa mlako smiksati i dodati Mascarpone. Biskvit po želji poprskati s nekoliko kapi nekog likera, ali ja nisam. Kremu staviti na biskvit, premazati šlagom i poprskati sa crnom čokoladom.


 http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti