Sladoled od čokolade
Sastojci: – 200 g tamne čokolade – 5 žumanaca – ½ šoljice šećera – 500 ml mleka Priprema: 1. Tamnu čokoladu otopite u metalnoj posudi . 2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer. Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mleko i mešajte. 3. Smesu prebacite u mali lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. 4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta. 5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak pa vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kockica leda i dobićete ukusan kremasti sladoled. 6. Kao dekoraciju narendajte čokoladu, a možete dodati i mleve