Domaći sok od jagoda




Foto: Thinkstock

Sastojci:
– 3 kg jagoda
– 600 – 800 gr šećera
– 3 kesice limuntusa
– voda
Priprema:
Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.
Očišćeno voće nalijte sa 2 litra vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.
Zatim jagode izgnječite kao za pire krompir ili izmiksajte u blenderu.
Dodajte šećera po ukusu i 3 kesice limuntusa. Nalijte sa 3 litra vode i ostavite na tihoj vatri da provri.
Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri sipajte ga u pripremljene flaše.
Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15 – ak minuta.
Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.
Izvor: receptizasvakog.com


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti