Vanil-krem sa želatinom
Sastojci: 5 dl mleka 2 vanil-šećera 5 žumanaca 150 g šećera 3 dl slatke pavlake 15 g želatina preliv od čokolade Priprema: 1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa. 2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. 3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati. 4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa. 5. Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne. Probajte još i: Krem sa breskvama i sirom http://www.lepotaizdravlje.rs/