Jafa kolač


Sastojci:
za kore
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 200 g čokolade za kuvanje
– 4 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 300 g ”jafa keksa”
– 4 dl soka od narandže
– 1 dl mleka
za fil
– 4 jajeta
– 200 g šećera
– 250 g margarina
– 150 g čokolade za kuvanje
za dekoraciju
– 2 šlaga
– 100 g čokolade
Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera i mutiti sve vreme.
2. Posebno umutiti 3 žumanceta, 100 g otopljene čokolade, 0,5 dl mleka, 2 kašike brašna i 1/2 praška za pecivo. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, 125 g margarina i čokoladu za kuvanje.
2. Kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Ostaviti da se ohladi, te dodati preostali margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru poprskati sokom od narandže i premazati sa 1/2 fila. Zatim poslagati red ”jafa keksa” i premazati ostatkom fila.
2. Prekriti drugom korom, te i nju poprskati sokom od narandže.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati prego gornje kore. Posuti rendanom čokoladom.
4. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, a potom ga iseći na kocke i služiti

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti