JASTUČIĆI OD BUNDEVE: PRAVI JESENSKI UŽITAK
Volim jesen i bundeve, tikve…
SASTOJCI ZA TIJESTO:
PRIPREMA:
Izvor: odslatkogasladje.ne
SASTOJCI ZA TIJESTO:
400 g bijelog krumpira
400 g bundeve
30 g maslaca
2 jaja
1 žličica soli
500 g oštrog brašna
Sastojci za nadjev:
100 g dimljene kobasice
100 g sira ementalera
½ dl vrhnja za kuhanje
½ žličice mljevene chilli paprike
Sastojci za posipanje:
50 g ribanog parmezana
PRIPREMA:
1. Krumpir oguliti i kuhati u slanoj vodi. Dodati
bundevu narezanu na kockice i kuhati dok povrće nije meko. Vodu
ocijediti te krumpir i bundevu izraditi s dodatkom maslaca. Ohladiti
pire.
2. Za nadjev pomiješati sitno narezanu kobasicu i ribani sir, dodati vrhnje i chilli papriku.
3. Umijesiti tijesto od pirea, jaja, soli i brašna.
4. Razviti tijesto i okruglim kalupom, rezati krugove i puniti pripremljenim nadjevom.
5. Preklopiti krug i vilicom spojiti krajeve.
6. Jastučiće ubaciti u kupuću slanu vodu te kad isplivaju na površinu kuhati još 2 – 3 minute.
7. Skuhane jastučiće vaditi šupljikavom žlicom, posuti ribanim parmezanom i poslužiti uz salatu od mladog špinata.
Izvor: odslatkogasladje.ne
Primjedbe
Objavi komentar