SITNI NEPEČENI SLAVSKI KOLAČI 6 RECEPATA NE ZNA SE KOJI JE BOLJI

Sastojci za sve kolače, a u nastavku teksta možete pronaći kako se pripremaju.

1. Kokos kiflice:

200 g šećera
250 g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
250 g margarina
120 ml mleka
500 g mekog brašna
2 žumanca
šećer u prahu

2. Pišinger:

8 jaja
450 g šećera
280 g crne čokolade
250 g maslaca
1 veliko pakovanje oblandi
malo prepečenih, samlevenih lešnika

3. Ljubavne kuglice:

100 g mlevenog keksa
150 g mlevenih lešnika
150 g šećera u prahu
80 ml gaziranog soka od pomorandže
3 kašičice ekstrata od jagoda
200 g crne čokolade
90 g margarina (može i maslac)
1 kašika ulja

4. Salamice:

230 g šećera u prahu
130 g mlevenih oraha
1 belance
1/2 kašike kakaa
1 tvrdo kuvano žumance
100 g maslaca

5. Čoko-šljivne kuglice:

200 g šećera
200 g seckanih oraha po potrebi malo samlevenih oraha
200 g samlevenih suvih šljiva
200 g crne čokolade
2 kašike ulja

6. Rozen makovnjača:

korice za Rozen tortu
500 g mlevenog maka
400 g šećera
4 dl mleka (posna varijanta sojiino mleko)
250 g margarina
125 g maslaca (posna varijanta margarin)
1 štapić vanile
Za fondan: 200 g šećera u prahu, 1/2 čaše vruće vode, nekoliko kapi kolačarske crvene boje i malo
ulja



7. Brownie kolačići:

35 g brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
na vrh noža soli
2 velika jaja
130 g šećera
1 kašika jake kafe
30 g maslaca
200 g Nestle Ecuador čokolade
100 g naseckane Nestle Ecuador čokolade i badema

Priprema

1. Kokos kiflice
Penasto umutiti margarin i šećer, pa dodati jedno po jedno žumance i sve lepo sjediniti. Posebno umešati brašno, prašak za pecivo i kokos, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Dodati mleko i zamesiti glatko testo, uviti ga u foliju i ostaviti oko 30 min u frižideru.
Napraviti kiflice i ispeći ih u plehu obloženiim papirom za pečenje, na srednjoj temperaturi oko 15-ak minuta. Ispečene ohladiti prvo na rešetki za kolačae, a onda uvaljati u prah šećer.

2. Pišinger
Umutiti dobro žumanca sa šećerom, pa skuvati krem na pari. Kada se krem zgusnuo, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti u potpunosti. Kada se krem ohladi izmešati ga sa prethodno umućenim maslacem.
Nafilovati oblande, a odozgo posuti prepečenim i samlevenim lešnicima.
3. Ljubavne kuglice
Sjediniti mleveni keks, mlevene lešnike i šećer u prahu. Dodati ekstrat od jagoda i gazirani sok od pomorandže. Dobro izmešati da se dobije ujednačena crvena smesa. Ostaviti je na jedan sat u frižideru, zatim napraviti male kuglice, pa ih opet vratiti opet u frižider, dok se pripremi čokolada.
Čokoladu i margarin( ja sam koristila maslac) pažljivo otopiti, dodati kašiku ulja. U svaku malu korpicu sipati po kašičicu ove čokoladne smese.Preko čokolade pažljivo spustiti po jednu crvenu kuglicu. Ostaviti u frižideru da se čokolada stegne., pa pažljivo izvaditi Ljubavne kuglice iz korpica.
 4. Salamice
Zamesiti testo od belana, šećera, samlevenih oraha, kakaoa , pa razviti koru između dve providne folije. Umutiti penasto maslac sa 100 g šećera u prahu, propasirano kuvano žumance. Ovim filom premazati koru i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
5. Čoko-šljivne kuglice
Ušpinovati šećer sa malo vode (toliko vode da šećer ogrezne, odnosno da ga voda prekrije). Pa u to dodati i napraviti kompaktnu masu, samlevene suve šljive, sitno seckane orahe i po potrebi možda malo mlevenih oraha (ocenićete sami zbog gustine i kompaktnosti) i 100 g istopljene čokolade.
Napraviti kuglice iste veličine. Za čokoladnu glazuru otopiti 100 g čokolade i ulje. Svaku kuglicu posebno zabodite na čačkalicu i umočite u otopljenu čooladu. Kuglice stavljajte na žicu da se ocede od viška čokolade i stegne glazura.
6. Rozen makovnjača
U 4 dl mleka prokuvati: srž iz jedne šipke vanile (ostatak sameljite više puta sa prah šećerom i dobićete pravi vanilin šećer ), šećer da se otopi i samleveni mak. Ostaviti da se totalno ohladi.
Penasto umutiti margarin i maslac, pa dodavati postepeno mak. Nafilovati korice za Rozen tortu. Odozgo premazati roze fondanom. Šećer u prahu brzo mutiti (mutilicom) sa 1/2 čaše vruće vode, dodati nekoliko kapi crvene kolačarske boje i malo ulja zbog sjaja.
7. Brownie kolačići
Godinama ih pravim i fantastiči su. Obložiti pleh masnim papirom. Pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom umutiti jaja, dodati šećer i kafu, oko 15 minuta dok se smesa na zgusne. U mađuvremenu rastopiti na pari čokoladu i maslac. Promešati, malo prohladiti i dodati u smesu sa jajima. Zatim umešati brašno, naseckanu čokoladu i bademe.Ako je smesa retka, ostaviti oko 5 minuta da se malo stegne.
Stavljati po kašičicu ove smese na masni papir na par cm rastojanja i peći dok malo ne narastu i napuknu, oko 8-9 minuta. Ohladiti na rešetki.

kurir.rs


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti