Čokoladna mus torta

                                              Bez brašna, bez muke, za tren oka

Sastojci
Podloga
250 gr mljevenog digestiv keksa
130 gr putera
800 gr krem sira
200 gr šećera

Krema
600 ml vrhnja za kuhanje
250 gr tamne čokolade
3 kašike šećera
1 kašičica cimeta

Način pripreme
Keks stavite u multipraktik i sitno sameljete.
 Puter otopite i umiješate u keks.
 Utisnute u kalup za torte i pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 5 minuta.
 Čokoladu otopite sa šećerom i 200 ml vrhnja na laganoj vatri.
 Ostavite da se ohladi pa dodajte krem sir i umutite ostatak vrhnja i cimeta u kremu.
 Umiješajte čokoladu pa prelijte preko keksa.
 Ostavite u frižideru da se stegne preko noći.

http://www.domacica.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti