ROLADA SA ČOKOLADNIM BANANICAMA GOTOVA ZA SVEGA 10 MINUTA(OD TAKO JEFTINIH SASTOJAKA MNOGO DOBAR KOLAČ)
Ako vam treba kolačić na brzinu mislim da od ovog nema brži….
Čak ni puding… Vidjela sam da ima sličnih recepata ali u ovom nema ni jaja ni čokolade a jako je ukusan.
Sastojci 2 dcl vode 2 dcl šećera 100 g margarina 150 g keksa Petit Beurre 4 kom čokoladnih bananica 1 list oblatne
Priprema:
1. U vlažnu krpu zamotajte 1 list oblatne ali ga nemojte rolati. Neka ostane ravan.
2. Sameljite keks.
3. Prokuhajte vodu, šećer i margarin. Dodajte mljeveni keks i dobro promiješajte.
4. Vrućom smjesom premažite list oblatne. Ostavite 1-2 minute da se malo ohladi i da oblatna još malo omekša pa uz rub poslažite čokoladne bananice i zarolajte u roladu.
5. Ostavite da se ohladi. Posluživanje Posluživanje Ohlađenu roladicu režite na male šnite i poslužite uz čaj. Savjet Oblatnu ne treba previše navlažiti jer onda postane žilava. Dovoljno ju je prekriti vlažnom krpom jer na nju ionako dolazi vruća krema koja je smekša. Kolač se može poslužiti čim se ohladi ali može i stajati nekoliko dana, a djeca ga jako vole.
Izvor: www.coolinarika.com
Čak ni puding… Vidjela sam da ima sličnih recepata ali u ovom nema ni jaja ni čokolade a jako je ukusan.
Sastojci 2 dcl vode 2 dcl šećera 100 g margarina 150 g keksa Petit Beurre 4 kom čokoladnih bananica 1 list oblatne
Priprema:
1. U vlažnu krpu zamotajte 1 list oblatne ali ga nemojte rolati. Neka ostane ravan.
2. Sameljite keks.
3. Prokuhajte vodu, šećer i margarin. Dodajte mljeveni keks i dobro promiješajte.
4. Vrućom smjesom premažite list oblatne. Ostavite 1-2 minute da se malo ohladi i da oblatna još malo omekša pa uz rub poslažite čokoladne bananice i zarolajte u roladu.
5. Ostavite da se ohladi. Posluživanje Posluživanje Ohlađenu roladicu režite na male šnite i poslužite uz čaj. Savjet Oblatnu ne treba previše navlažiti jer onda postane žilava. Dovoljno ju je prekriti vlažnom krpom jer na nju ionako dolazi vruća krema koja je smekša. Kolač se može poslužiti čim se ohladi ali može i stajati nekoliko dana, a djeca ga jako vole.
Izvor: www.coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar