U OVU PITU SAM SE ZALJUBILA NAKON PRVOG ZALOGAJA, POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO SVE MOJE GOSTE PROČITAJ RECEPT NA:


Sastojcii:
500g kore za savijače
1 srednja glavica crvenog luka
500g mlj. mesa po izboru
3 srednja krumpira
začini po ukusu sol, vegeta, biber

Preljev
3 jaja
1 dc ulja
1 čvrsti jogurt
2 dc mineralne vode
1 žličica solii,


Priprema:
1.
Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
2.
U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
3.

Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
4.
Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
5.
Protvan vel. 35×25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola. Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
6.
Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.
7.
Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom.
Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.

Zaljev:
1.
Jajaa izmiksatii, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
2.
Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.
Posluživanje
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru…Prijatno vam i uzivajte!

http://poslastice.info/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti