TORTA OD 3 SASTOJKA: Priprema se za 15 minuta
Ledena torta se lako može prilagoditi vašem ukusu, jer možete koristi bilo koju vrstu sladoleda.
Torta od sladoleda i keksa letnji je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert priprema se bez upotrebe rerne. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.
Sastojci:
- 250g prhkog keksa
- 3 kašike rastopljenog maslaca
- 1.5 litar blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
Priprema:
U blender stavite 10 keksića i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje dimenzija oko 22 cm s dnom koje se može skloniti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru složite osam celih keksića.
Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljnom rubu lima prođite krpom ili sunđerom natopljenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na komade.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Torta od sladoleda i keksa letnji je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert priprema se bez upotrebe rerne. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.
Sastojci:
- 250g prhkog keksa
- 3 kašike rastopljenog maslaca
- 1.5 litar blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
Priprema:
U blender stavite 10 keksića i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje dimenzija oko 22 cm s dnom koje se može skloniti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru složite osam celih keksića.
Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljnom rubu lima prođite krpom ili sunđerom natopljenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na komade.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar