RUSKA ČOKOLADNA TORTA


 Sastojci:
Za kuglice od sira:

-250 g krem sira
-50 g šećera u prahu
-3 kašike gustina
-50 g kokosa
-2 žumanca

Za biskvit:

-2 kašike brašna
-6 bjelanaca
-4 žumanca
-30 g šećera u prahu
-2 kašike kakaa
-2 kašike gustina
-100 g čokolade
-1 kašičica praška za pecivo
-vanilin šećer
-prstohvat soli

Glazura:

-100 g čokolade
-3 kašike kiselog vrhnja


Priprema:
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

U zdjeli pomiješajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo prohladi umiješajte u smjesu sa žumancima. Umutite bjelanca i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.

U drugoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kakaa, dvije kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer. Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom. Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180°C. Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kiselog vrhnja.

Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.

Preuzeto sa: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti