KORISNO: Nemate kuhinjsku vagu? Evo kako tačno izmjeriti bilo koji sastojak bez nje!

Pročitajte kako izmjeriti namirnice u slučaju da ostanete bez vage u ključnom trenutku!

Kod pečenja kolača mjerenje i vaganje namirnica ima odlučujuću ulogu, jer za razliku od kuhanja, tijesto koje je već u pećnici više ništa ne može ispraviti.

Pečenje kolača zahtijeva precizno mjerenje i vaganje namirnica, no što ako nemate kuhinjsku vagu ili se pokvarila? Ili vam se možda žuri i nemate vremena za precizno vaganje svih namirnica?

U tim situacijama spasonosno riješenje može biti dobro staro mjerenje u žlicama. U nastavku pronađite okvirne mjere namirnica koje su vam potrebne. Kada sastojke mjerite žlicom imajte na umu da ih ne bude premalo, a niti previše. Žlicom zagrabite sastojak i lagano otresite višak namirnice.

S obzirom na to da mjerenje u žlicama nije baš precizno, savjet je da na žlice ne pripremate kolače čiji recepti zahtijevaju besprijekorno izvagane sastojke.

– Prašak za pecivo ≈ 1 mala žlica (6 g)
– Glatko brašno ≈ 1 velika žlica (12 g)
– Škrobno brašno (gustin) ≈ 1 velika žlica (10 g)
– Kristal šećer ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Šećer u prahu ≈ 1 velika žlica (10 g)
– Kakao u prahu ≈ 1 velika žlica (10 g)
– Mljeveni orašasti plodovi ≈ 1 velika žlica (10 g)
– Mljeveni mak ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Kukuruzna krupica ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Krušne mrvice ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Pšenična krupica (griz) ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Grožđice ≈ 1 velika žlica (20 g)
– Naribana čokolada ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Cimet ≈ 1 velika žlica (2 g)
– Med ≈ 1 velika žlica (30 g)
– Mlijeko ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Ulje ≈ 1 velika žlica (10 g)
– Margarin/maslac ≈ 1 velika žlica (20 g)
– Svinjska mast ≈ 1 velika žlica (15 g)
– Svježi sir ≈ 1 velika žlica (30 g)
– Kiselo vrhnje ≈ 1 velika žlica (12 g)

Preuzeto sa: dnevno24.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti