IZVANREDAN ROLAT KOJI PODSEĆA NA SLADOLED – MAČIJE OČI
Sastojci
Biskvit
-5 jaja
-5 žlica šećera
-3 žlice brašna
-2 žlice kakao
-1 prašak za pecivo
-2 žlice ulja
Krema
-5 dcl mlijeka
-4 žumanjka
-6 žlica šećera
-2 žlice brašna
-2 žlica gustina
-3 vanilin šećera
-20 dag margarina
I još potrebno
-4 veće banane
-1 limun
Priprema
Umutiti pjenasto žumanjke i šećer, dodati ostale sastojke pa lagano umješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u pleh od pećnice obložen papirom za pečenje. Ispečen biskvit staviti na vlažnu kuhinjsku krpu ili aluminijsku foliju i oba kraja zarolati prema sredini.
Za kremu pjenasto umiksati žumanjke, šećer , brašno i gustin sa potrebnom količinom mlijeka da se dobije glatka smjesa. U preostalo kipuće mlijeko dodati smjesu od žumanjaka i kuhati par minuta dok se smjesa ne zgusne kao puding.Dodati vanilin šećer, izmješati i pokriti prozirnom folijom da se ohladi.
Margarin pjenasto umutiti pa dodavati žlicu po žlicu ohlađene kreme uz stalno mješanje. Kremom premazati ohlađen biskvit, banane dobro premazati limunovim sokom da ne pocrne( ja u iscjeđeni sok od limuna namočim dobro banane), i staviti po dvije banane sa svake strane, pa uviti krajeve prema sredini.
Rolat izvana premazati preostalom kremom, pa ukrasiti po želji, dobro ohladiti da se krema stisne.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Biskvit
-5 jaja
-5 žlica šećera
-3 žlice brašna
-2 žlice kakao
-1 prašak za pecivo
-2 žlice ulja
Krema
-5 dcl mlijeka
-4 žumanjka
-6 žlica šećera
-2 žlice brašna
-2 žlica gustina
-3 vanilin šećera
-20 dag margarina
I još potrebno
-4 veće banane
-1 limun
Priprema
Umutiti pjenasto žumanjke i šećer, dodati ostale sastojke pa lagano umješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u pleh od pećnice obložen papirom za pečenje. Ispečen biskvit staviti na vlažnu kuhinjsku krpu ili aluminijsku foliju i oba kraja zarolati prema sredini.
Za kremu pjenasto umiksati žumanjke, šećer , brašno i gustin sa potrebnom količinom mlijeka da se dobije glatka smjesa. U preostalo kipuće mlijeko dodati smjesu od žumanjaka i kuhati par minuta dok se smjesa ne zgusne kao puding.Dodati vanilin šećer, izmješati i pokriti prozirnom folijom da se ohladi.
Margarin pjenasto umutiti pa dodavati žlicu po žlicu ohlađene kreme uz stalno mješanje. Kremom premazati ohlađen biskvit, banane dobro premazati limunovim sokom da ne pocrne( ja u iscjeđeni sok od limuna namočim dobro banane), i staviti po dvije banane sa svake strane, pa uviti krajeve prema sredini.
Rolat izvana premazati preostalom kremom, pa ukrasiti po želji, dobro ohladiti da se krema stisne.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar