SAVRŠENO TIJESTO BEZ KVASCA I MLIJEKA IDEALNO ZA UŽINU ILI DORUČAK
Sastojci
Tijesto:
– 750g. brasna t-400
– 500g. kisele pavlake
– 1,5 kasicica soli
– 1 kasicica secera
– 200g. margarina
– 2 praska za pecivo
– 3 jaja
Nadjev:
– 200g. pilece salame
– 250g. trapista sira
– 100g. kecapa
Za premazivanje:
– 1 jaje
Priprema
U posudu stavite kiselu pavlaku(kis.vrhnje),so,secer,jaja,sve dobro umutite zicom. Dodajte omeksali margarin,prasak za pecivo,i postepeno dodavajte brasno,i zamesite glatko tijesto. Ostavite da odstoji 20 min.
Tijesto podjelite na 18 loptica. Svaku razvijte oklagijom(velicine po zelji)ali tanko jer ce vam testo narasti,premazite sa malo kecapa,stavite kolut salame,i list sira.
Krajeve testa premazite umuc.jajetom,preklopite,i stisnuti viljuskom. Redjajte ih na veliki crni pleh oblozen papirom,premazite ih umucenim jajetom i pecite na 200c.-20 min.
Izvor: coolinarika.com
Tijesto:
– 750g. brasna t-400
– 500g. kisele pavlake
– 1,5 kasicica soli
– 1 kasicica secera
– 200g. margarina
– 2 praska za pecivo
– 3 jaja
Nadjev:
– 200g. pilece salame
– 250g. trapista sira
– 100g. kecapa
Za premazivanje:
– 1 jaje
Priprema
U posudu stavite kiselu pavlaku(kis.vrhnje),so,secer,jaja,sve dobro umutite zicom. Dodajte omeksali margarin,prasak za pecivo,i postepeno dodavajte brasno,i zamesite glatko tijesto. Ostavite da odstoji 20 min.
Tijesto podjelite na 18 loptica. Svaku razvijte oklagijom(velicine po zelji)ali tanko jer ce vam testo narasti,premazite sa malo kecapa,stavite kolut salame,i list sira.
Krajeve testa premazite umuc.jajetom,preklopite,i stisnuti viljuskom. Redjajte ih na veliki crni pleh oblozen papirom,premazite ih umucenim jajetom i pecite na 200c.-20 min.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar