KASANDRA KOLAČ...VRIJEDAN JE SVEGA TRUDA!
Sastojci
1. BISKVIT
– 4 bjelanjka
– 100 g šećera
– 3 žlice brašna
– 1/2 praška za pecivo
2. BISKVIT
– 4 bjelanjka
– 100 g šećera
– 100 g naribane čokolade
– 2 žlice brašna
3. BISKVIT
– 4 bjelanjaka
– 100 g šećera
– 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
– 2 žlice brašna
KREMA
– 12 žutanjaka
– 1 l mlijeka
– 300 g šećera
– 3 vanilin pudinga
– 250 g margarina
– 100 g otopljene čokolade
– 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
Priprema
Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
1. BISKVIT
– 4 bjelanjka
– 100 g šećera
– 3 žlice brašna
– 1/2 praška za pecivo
2. BISKVIT
– 4 bjelanjka
– 100 g šećera
– 100 g naribane čokolade
– 2 žlice brašna
3. BISKVIT
– 4 bjelanjaka
– 100 g šećera
– 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
– 2 žlice brašna
KREMA
– 12 žutanjaka
– 1 l mlijeka
– 300 g šećera
– 3 vanilin pudinga
– 250 g margarina
– 100 g otopljene čokolade
– 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
Priprema
Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar