BRZI KOLAČ IZ MAĐARSKE KUHINJE KOJI MORATE PROBATI

SASTOJCI:

margarin 1/2

šećer (za testo) 2 kašike

žumance 2

brašno 300 gr

kvasac 1/2

mleko 4 kašike

soda bikarbona na vrh noža

mlevenih oraha 250 gr

šećer (za fil) 250 gr

pekmez od kajsija po ukusu

čokolada za kuvanje 100 gr

ulje (za glazuru) 1 kašika

margarin (za glazuru) 100 gr



PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na tri dela. Orahe i šećer pomešati.

Razvijenu koru staviti u tepsiju koju smo premazali sa malo margarina i posuli brašnom.

Koru premazati sa pekmezom od kajsija i posuti je mešavinom oraha (250 gr) i šećera (250 gr).

Razviti i ostale kore i postupak ponavljati. Gornja kora se ne premazuje.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni 10-15 minuta.

Ohlađeni kolač preliti glazurom od čokolade (100g čokolade za kuvanje, 100g margarina, 1 kašika ulja).

Izvor: malakuhinjaavelikiuzitak.blogspot.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.

Voćni kolač bez brašna! U ovaj kolač ćete se zaljubiti