BOSANSKI LOKUMI - Recept jos od moje bake ko zna koliko star…Tope se u ustima,sto duze stoje to su bolji
SASTOJCI
500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
4 kasike secera u prahu
1 kg brasna
1 kasicica soli
secer u prahu
PRIPREMA
Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.
Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.
Redati ih u neneamscenu tepsiju.
Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.
Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.
Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
4 kasike secera u prahu
1 kg brasna
1 kasicica soli
secer u prahu
PRIPREMA
Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.
Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.
Redati ih u neneamscenu tepsiju.
Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.
Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.
Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar